Zoë Cooreman (30), HR & Business Admin, Brussel

Zoë Cooreman (30), HR & Business Admin, Brussel

Zoë heeft al geworsteld met het leven, maar vandaag staat ze er sterker dan ooit. Ze leeft voor de kwetsbaarheid en probeert die ook in anderen los te weken. Ze heeft er talent voor.

Ik wil de katalysator zijn die mensen in contact brengt met elkaar. Om mensen te helpen zichzelf te zijn, zich ook zo te laten zien en zo anderen te vinden. In vriendschap, maar ook in de liefde. Dergelijke kanalen bestaan al, maar ik geloof dat het beter kan.” Haar droom is geboetseerd op de liefde voor anderen en het gesprek. “Ik ben graag bij mensen, vind ze interessant en sta altijd open voor nieuwe connecties. Die zijn fijn, maar vaak ook heel irritant. Als ze oppervlakkig of niet authentiek zijn. Ik vind mensen het mooist wanneer ze zich in hun meest ruwe vorm laten zien. Met défauts. Zowel uiterlijk als innerlijk.”

“Daarin ben ik niet alleen. Zowel op het werk als in persoonlijke interacties gaat het fout omdat mensen niet eerlijk met elkaar communiceren. Ze zeggen niet wat ze willen zeggen, of communiceren vanuit bepaalde veronderstellingen, waardoor verkeerde informatie wordt doorgegeven. We leven ook in een tijd waarin mensen heel snelle indrukken van elkaar krijgen. Op sociale media tonen mensen wat ze willen, met een filter en zonder authenticiteit. Zo praten en leven we letterlijk naast elkaar.” 

OVER JEZELF PRATEN WERKT ONTWAPENEND

Zoë heeft zelfkennis en is niet bang om intieme details aan te halen. Op haar 25ste kreeg ze een burn-out. “Omdat ik ernaar streefde iemand te zijn die ik niet ben. Ik ben niet louter ambitieus. Ik ben een people pleaser en daarom een perfectionist. Toen heb ik besloten dat de enige manier om te zijn, die is als mezelf. Ik ben niet bang om over mezelf te praten. En merk dat dit ontwapenend werkt. Dat als ik me open en kwetsbaar opstel, anderen dat ook doen. Ik geloof niet in connecties als je jezelf niet bent. Ik geloof ook niet in verschillende versies van één persoon. Op het werk of thuis ben je geen ander mens.”

IK WIL MIJN LEVEN IN EEN PROJECT STEKEN WAAR IK MIJN TALENT KAN GEBRUIKEN

“Mijn people skills zijn sterk. Ik durf het gesprek en het conflict aan te gaan. Zonder op te treden als moderator of spreekbuis, kan ik iets bijbrengen met mijn persoonlijkheid en mensen beter laten communiceren met elkaar.” Momenteel oefent ze een job uit waar ze dat talent al kwijt kan, in de toekomst wil ze verder gaan. “Ik wil mijn tijd, energie en leven in een project steken waar ik mijn talent optimaal kan gebruiken. Alleen is het moeilijk credibiliteit op te bouwen zonder pakweg een diploma psychologie.” Dat betekent niet dat ze stil zit. Thuis doet ze aan zelfstudie en leeft ze volgens haar theorie. “Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij. Dat ze zichzelf kunnen zijn. Doordat ik de perfecte omgeving creëer waar dat kan. Dat het warm is, dat er altijd wijn en een kaarsje in huis is. Dat er lange gesprekken aan de keukentafel gevoerd worden. Dat mensen oprecht kunnen zijn. Er is niets dat meer energie geeft.”

COLLECT wordt haar levensproject. Een sociaal experiment waar bovenstaande zaken gecombineerd zullen worden. Waar mensen, die elkaar niet kennen, worden samengebracht. Om elkaar te leren kennen in een warme omgeving, te communiceren en zichzelf te zijn. Later meer.

The Dreamers_ZOE COOREMAN_18530008.JPG
Dave Martijn (37), muzikant, Kortrijk

Dave Martijn (37), muzikant, Kortrijk

Glenn Sanders (28), kunstenaar, Brussel

Glenn Sanders (28), kunstenaar, Brussel