Over ons

The Dreamers is een online interview- en fotomagazine over mensen en hun dromen. Het enige wat echt universeel, grensoverschrijdend en tijdloos is.  

De website is een samenwerking tussen fotograaf Greetje Van Buggenhout en journalist Thalisa Devos. The Dreamers is een platform van trage journalistiek gebracht op een snel digitaal medium. Met inspirerende, persoonlijke verhalen en analoog gemaakte foto’s van mensen over de hele wereld en van diverse creatieve en culturele achtergronden. Met één rode draad: hun droom. Over een betere wereld, kunnen vliegen, omgaan met kwetsbaarheid, de kunsten of louter over zichzelf te kunnen zijn.

Dit project is onze droom. Nu zijn we benieuwd naar die van jullie.

Ook een Dreamer? Wij horen het graag. Stuur ons een mailtje op thalisa@thedreamers.be

 

 

Greetje Van Buggenhout

Greetje Van Buggenhout (1978) studeerde fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze begon haar carrière bij Zone 03, waar ze de kans kreeg om de liefde voor het portret en het verhaal achter de persoon te ontwikkelen tot een eigen stijl. Ondertussen werkt ze voor verschillende media, reclamebureaus, televisie en Plan International.

Greetje houdt van vrijheid, mensen, hun verhalen, hun portret. Toen Thalisa haar het idee voor The Dreamers voorstelde, haalde ze haar oude Hasselblad boven. Om op deze manier een zo puur mogelijk portret te kunnen vastleggen. Ver weg van Photoshop en het snelle ritme van de digitale fotografie.

Thalisa Devos

Thalisa Devos (1988) studeerde politieke en sociale wetenschappen, behaalde een master in de film en begon haar carrière bij Het Laatste Nieuws. De afgelopen jaren schreef ze ook voor Elle, Weekend Knack en Feeling. Vandaag werkt ze voornamelijk voor Het Nieuwsblad en De Morgen.

Fijne verhalen van en over fijne mensen beroeren en inspireren haar. Ze houdt van mensen met dromen. Over een betere toekomst. Voor de wereld, hun geliefden of heel bescheiden voor zichzelf. Het idee voor thdrmrs overviel haar tijdens een lange vliegtuigreis. Sindsdien bundelt ze samen met fotografe Greetje Van Buggenhout verhalen, in woord en beeld. Het is alvast één van haar dromen die werkelijkheid werd.